Hoppning
29 april 17:24

Första ungdomsekipaget klart för final i Falsterbo

NationelltÅrspremiär i Torstensons ungdoms-GP samt en Grand Prix över 1,50-hinder. Det var lördagens höjdpunkter på Sundbyholm.

Första ungdomsekipaget klart för final i Falsterbo
Bilden är tagen vid en tidigare tävling. Foto: Roland Thunholm

Lördagens Grand Prix-hoppning lockade elva startande.

Niklas Arvidsson och Catjing (HOLST val f 2015 e Casall-Contender, uppf Bettina ZG Rogge och Nicolaus Rogge, äg Stall Danora AB) var bäst i klassen med sina 4+0 fel. Ekipaget, som tävlar för Halmstads Sportryttarförening, tog därmed hem de 25 000 kronor som var förstapris.

Jump Club Ridsportförenings Emma Emanuelsson/Ladina PS blev tvåa med 4+4 fel.

Resultat, Grand Prix

På lördagen reds också första kvalet i Torstensons ungdoms-GP på Sundbyholm. För juniorerna handlade det om en 1,40-bana medan klassen för young rider bestod av en 1,45-bana.

Det blev Billdals Ridklubbs young rider Ebba Kewenter/Balotelli Love som hoppade hem den ihopslagna klassen och därmed direktkvalade till Falsterbo. Ekipaget stod för en av sju dubbelnollor i den 33 ekipage stora klassen totalt. Närmast efter vinnaren var Jump Club Ridsportförenings Josefin Torell/Sligo Land du Rouet som var knappt 1,5 sekunder långsammare.

Finalen i ungdomarnas GP-serie rids i samband med Falsterbotävlingarna. I finalen finns det 16 platser från den åtta kvalen. Varje kvalsegrare får rida finalen, samt de åtta bästa enligt en särskild poängtabell. Om segraren i ett kval redan är klar för final från en annan kvaltävling ersätts den med nästföljande ekipage från aktuell resultatlista.

Resultat, ungdoms-GP
Regler, Torstensons ungdoms-GP

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden