Hoppning
15 juli 2021 06:25

Fullspäckad torsdag i Falsterbo

FHS 2021Torsdagens höjdpunkt är finalomgångarna i elitallsvenskan, där åtta lag gör upp om SM-guldet. Samtidigt gör 4- och 7-åringarna sina första rundor, medan 5- och 6-åringarna går sina andra semifinaler. Det är även dags för ungdomsryttarna att göra entré. Här hittar du allt du behöver för att följa klasserna, med tider, resultat och webb-sändningar.

Fullspäckad torsdag i Falsterbo
Så här såg det ut när Österlens RK tog hem lagguldet 2018, en bedrift de lyckades upprepa när det senast begav sig, 2019. Foto:Roland Thunholm

Elitallsvenskan startar klockan 9.00 inne på stora hoppbanan, då första omgången drar igång för de åtta final-lagen. Hindren ligger på 1,35/1,40, och lagen får ställa upp med fyra ryttare.

Samtliga lag går vidare till den andra SM-rundan, som rids i 1,35/1,45. Nu väntar en ny bana, och lagen är tillåtna att byta ut ett ekipage mot annat anmält lagekipage. Felen från den första omgången följer med lagen till omgång II, och man startar nu i omvänd startordning efter resultatet i omgång I. Andra omgången startar preliminärt klockan 12.30.

Står två eller fler lag på samma resultat efter finalen blir det omhoppning om medaljerna. I en eventuell omhoppning rider en ryttare per lag.

Samtidigt som det rids om SM-medaljer på internationella hopparenan hoppar unghästarna återigen på dressyrarenan. Först ut är 5-åringarnas andra semifinal klockan 9.00, innan det är dags för de allra yngsta, 4-åringarna, att inta banan klockan 14.00.
Dagen på dressyrarenan avslutas med 7-åringarnas första runda, med start klockan 16.00.

På stora gräsbanan rider de unga ryttarna sitt första kval i Torstensson Ungdoms Grand Prix klockan 11.00, och när lag-SM är klart gör 6-åringarna sin andra semifinal, nu på gräs. Preliminär starttid där är klockan 15.00.

Start- och resultatlistor

Equisport sänder alla klasser live från Falsterbo (betalkanal)

Arrangörens webbplats

Program, Falsterbo Horse Show Sport Edition

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden