Dressyr
21 maj 10:16

Fullträff för Therese Nilshagen

InternationelltHelgens sista start slutade med seger för Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD.

Fullträff för Therese Nilshagen
Therese Nilshagen och Dante Weltino. Foto: Roland Thunholm

Först tog de hem andraplatsen i fredagens Grand Prix och på lördagen blev det en fullträff med femstjärnig seger i Grand Prix Special för Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD i tyska München-Riem.
– Det kändes väldigt bra idag, man kan absolut inte klaga, säger Therese Nilshagen till Svenska Ridsportförbundet efter ritten som slutade på 75,043 procent.

Ekipaget har en lång tävlingskarriär med mästerskapsrutin tillsammans. På årets sex starter har de tagit tre segrar, men Therese Nilshagen är inte den som sitter nöjd.
– Det gäller att hela tiden justera och skruva på allt, för att plocka en procent eller delar av den. Jag tycke vi hade en jättefin framridning idag, sedan blev det lite ”frustigt” i piaffen i en av linjerna men jag lyckades rida igenom den lilla dippen och efter det kändes det väldig bra igen, men det lärde vi oss såklart något av också, säger hon till Svenska Ridsportförbundet.

Piaffen är ett ständigt förbättringsområde.
– Idag plockar jag med mig att vi kan värma upp med lite färre steg i piaffen. Lite piaff, några steg fram och lite mer piaff. Det gäller ju att behålla bjudningen även om hästen skulle bli lite spänd, säger hon och resonerar kring rörelsen där hästen travar på stället.

Härnäst väntar sannolikt tävling i tyska Aachen i månadsskiftet juni/juli för ekipaget.

Tvåa i Grand Prix Special blev Tysklands mästerskapsryttare Dorothee Schneider med First Romance 2 som red ihop 74,596 procent.

Resultatlista Grand Prix Special

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden