Dressyr
4 oktober 2019 11:15

Fyra svenska GP-placeringar i Norge

InternationelltDanskt i topp men i övrigt tog de blågula ryttarna för sig. Sverige tog fyra GP-placeringar i norska Kristiansand under torsdagen.

Fyra svenska GP-placeringar i Norge
Per Sandgaard och Charmeur blev bästa svenska ekipage i torsdagens norska Grand Prix. Här ses ekipaget när de placerade sig i 7-årschampionatet 2014. Foto: Roland Thunholm

Vid de internationella dressyrtävlingarna i norska Kristiansand blev det dansk seger i torsdagens trestjärniga Grand Prix-klass – men alla övriga placeringar gick till svenska ryttare.

Bäst lyckades Per Sandgaard, som med Charmeur red ihop 67,587 procent och tog hand om andraplatsen. Charlotte Haid Bondergaard kom trea med Roberto des Frettes på 65,174 procent, Catarina Hjärpe fyra på Certina med 64,565 procent och Louise Sättermann knep femteplatsen tillsammans med Alex på 64,370 procent.

Klassen vanns av danska Mai Tofte Olesen och Rustique, som red ihop 68,326 procent.

Under fredagen fortsätter tävlingarna i Kristiansand med internationella ponny- och ungdomsklasser, samt internationell paradressyr med lagtävling. Fredagen avslutas med trestjärnig Intermédiaire I och Grand Prix Special, innan Pether Markne håller clinic.

Start- och resultatlistor
Resultat Grand Prix

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden