Hoppning
1 december 2017 20:46

Fyra svenskar finalklara i biljakten Sweden Masters

FinalklaraKvalet till last man standing-finalen blev en mästarkamp där den svenska mästare slog Europamästaren. Sex ryttare, varav fyra svenskar, är klara för att hoppa om en bil i Sweden Masters.

Fyra svenskar finalklara i biljakten Sweden Masters
Irma Karlsson prisades av förbundets ordförande Ulf Brömster. Foto: Roland Thunholm

Två internationella klasser är hoppade på Friends och två svenska nationalsånger har det blivit. I 1,45-klassen som var kval till söndagens utslagshoppning Sweden Masters var U25-ryttaren Irma Karlsson och Balahe (SWB, sto, f 2002, e Baloubet de Rouet-Flamingo, uppf Hans Stodell, äg Irmelin AB) snabbast på Peter Lundströms bana. Irma visade ingen vidare respekt för det stjärntäta motståndet och drämde till med en segeromhoppning.

Den svenska utomhusmästaren kapade därmed ledartiden satt av Peder Fredricson och H&M All In. Irma, som på sistone har GP-placerat sig på Elmia och i Frankrike, hade inte tänkt att hoppa last man standing-klassen, men nu kommer hon måhända på andra tankar. Av de sex finalklara ryttarna är fyra svenskar.
Här är finalisterna som ska knocka ut varandra i jakten på en bil på söndag:

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden