Hoppning
25 oktober 2017 08:27

Sju hoppryttare till Friends klara – hela svenska silverlaget på plats

StjärnspäckatHenrik Ankarcrona har tagit ut sju av de nio hoppryttarna som får rida för Sverige vid Sweden International Horse Show i Friends Arena. Hela det svenska silverlaget från EM kommer att vara på plats.

Sju hoppryttare till Friends klara – hela svenska silverlaget på plats
Henrik Ankarcrona med Sveriges lag som tog silver vid EM i Göteborg i somras. Foto: Roland Thunholm

Sweden International Horse Show rids i Friends Arena 30 november-3 december, och det är en viktig tävling för de svenska ryttarna säger förbundskaptenen Henrik Ankarcrona i ett pressmeddelande från SIHS.
”Det är svårt att få plats på internationella tävlingar. Här får vi starta med nio ryttare och det är kul att fler får chansen att rida på så här bra tävlingar”.

Ankarcrona tillägger att det dessutom är stort och häftigt att få rida på nationalarenan i huvudstaden.

Följande sju svenska hoppryttare är nu uttagna till tävlingen:

Malin Baryard Johnsson
Douglas Lindelöw
Peder Fredricson
Henrik von Eckermann
Evelina Tovek
Jonna Ekberg
Stephanie Holmén

Hela silverlaget från EM: Malin Baryard Johnsson, Douglas Lindelöw, Peder Fredricson och Henrik von Eckermann kommer alltså att finnas på plats i Friends. Övriga ryttare är inga ”duvungar” de heller.
”Förutom silverlaget har vi tre väldigt intressanta och formstarka ekipage som visat framfötterna i Grand Prix-klasser runt om i världen”, förklarar Ankarcrona.

De övriga två platserna går till första- och andraplacerade ryttare vid söndagens Grand Prix-klass under Elmia Scandinavian Horse Show. Skulle dessa placeringar gå till någon av de redan uttagna ryttarna går platserna tillbaka till landslagsledningen att fördela.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden