Fälttävlan
1 maj 2021 19:20
Ridsportplus

Fyrstjärnig pallplats för Lindbäck och Focus i Polen: ”Känns som att vi menar allvar”

FormbeskedNiklas Lindbäck och Focus Filiocus har gjort en riktig pangtävling i polska Strzegom. Under lördagen slog de till med en andraplats i den fyrstjärniga korta klassen efter en stark terräng.

Fyrstjärnig pallplats för Lindbäck och Focus i Polen: ”Känns som att vi menar allvar”
VM-ekipaget Niklas Lindbäck och Focus Filiocus lyckades fint i Polen (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

”Fantastisk terräng!” skriver Niklas Lindbäck på Facebook med en bild på Focus Filiocus mumsandes på det gröna gräset i polska Strzegom. ”När sambon, groomen och mamman är så nervös att hon trycker på fel knapp när de lekte genom vattenhindret så får ni tillsvidare nöja er med en betesbild från när Focus i lugn och ro kopplar av efter dagens härliga insats.”

Efter den snöpliga resan till Italien där Niklas och Focus själva fick kryssa sig hem genom ett virusdrabbat Europa blev helgens fyrstjärniga andraplacering en härlig revansch. Slutresultatet landade på 43,8 straff medan segerekipaget, holländska Merel Blom och The Quizmaster, gick i mål på 40,6 straff.
– Vi började lite ringrostigt i dressyren, han blev lite spänd, sedan kom vi sakta men säkert igång. Han längtade verkligen efter att få galoppera och gjorde en fantastisk terräng. Vi gick ut i ett stadigt tempo och han vinner mycket mark. Jag känner mig väldigt nöjd, säger Niklas Lindbäck.

– Sedan är det alltid irriterande att hamna på andra plats när man är så nära. Vi hade ner sista hindret i hoppningen, vilket var irriterande. Annars kämpade han på riktigt bra och vi gjorde en bra klättring från femte. Det är i alla fall en god start. Han kändes jättefin och både vi och hästägarna är väldigt glada.

Polen1
Sonen Malcom spanar in terrängbanan. Foto: Privat
Polen2
Sonen Malcom på ett av de maffiga hindren. Foto: Privat
Lindbäck Med Söner I Strzegom
Niklas Lindbäck med Focus och sönerna Malcom och Gustav. Foto: Privat

I efterhand var det tur att familjen inte var med i Italien, men i Strzegom har hela gänget varit med och hejat på. Inte minst 6-årige sonen Malcom som dagarna innan avresan gjorde sin första terrängträning för pappa Niklas ihop med ett gäng andra unga killar som rider.
– Malcom har gått flera varv runt terrängbanan och tycker det är jättekul, berättar Niklas som även har 5-årige sonen Gustav och frun Lotta med på tåget.

Kändes det som ett formbesked?
– Det tycker jag. Vi visar att vi menar allvar, vi är här och vi kämpar för det. Vi jobbar ju hårt och lägger ner mycket tid, och då är det kul när det ger lite betalt.

Förhoppningen är att få till ett Nations Cup-lag till engelska Houghton Hall i slutet av maj. Risken är dock att Brexit ställer till det och då får man hitta andra tävlingar, menar Niklas Lindbäck.
– Det får inte blir för besvärligt men det lutar åt Houghton Hall. Det är en fin tävling och en stor och rejäl bana. Det skulle vara bra med tanke på förhoppningsvis lite större grejer senare i sommar.

Anna Freskgård red också in som placerad på plats nummer 11 tillsammans med OS-hoppet Techno. Slutresultatet landade på 58,4 straff. Den fyrstjärniga korta klassen bjöd på 25 starter.

Hela resultatlistan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden