Avelsnyheter
9 september 2020 18:00

Gammelenggårds Zappa har fått sin första godkända son

GodkändGammelenggårds Zappa köptes in som föl av Gunnarlunda Dressage och har tävlats av Jacob Nörby Sörensen. Zappa finns inte längre kvar i Sverige, men har nu fått sin första godkända son i Tyskland. Hingsten är uppfödd av Gunnarlunda och kvar finns en helbror som är tänkt att visas på bruksprovet nästa år.

Gammelenggårds Zappa har fått sin första godkända son
Zuper är e Gammelenggårds Zappa-Floricello, här riden av Gunnarlundas beridare Jacob Nörby Sörensen före försäljningen till den ryska GP-ryttaren Maria Klementieva. Foto: @fotoebba

Gammelenggårds Zappa (f-12 e Zonik-Akinos, uppf Nanna Voss Jonsson) köptes på Dansk Varmblods elitauktion 2012 av Patricia Florin och Bjarke Laustsen, som driver Gunnarlunda Dressage i Skåne. 2016 godkändes han för avel i både Danmark och Sverige, och hingsten har tävlats av Gunnarlundas beridare, landslagsryttaren Jacob Nörby Sörensen. Hingsten såldes i april till en amatörryttare i Schweiz.

Nu har Zappa fått sin första godkända son sedan det tyska avelsförbundet Westfalen licensierat honom för avel, vilket skedde redan i juli. Det är Zuper (SWB f-17 e Gammelenggårds Zappa-Floricello, äg Maria Klementieva) som är uppfödd av Gunnarlunda.
– Zuper har ärvt Zappas unika ridbarhet och fantastiska gångarter. Dessutom är han otroligt vacker, berättar Patricia Florin.

Modern är stoet Bayfair (SWB ue Bernstein), och även hon är född på Gunnarlunda. Kvar på Gunnarlunda finns Zupers helbror Zenzasione som är född 2018.
– Tanken är att vi ska visa honom på bruksprovet 2021, fortsätter Patricia Florin.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden