Dressyr
18 juni 2020 12:40

Gammelenggårds Zappa såld till Schweiz

ExportI april meddelade Gunnarlunda Dressage att hingsten Gammelenggårds Zappa, som tävlats av beridaren Jacob Nörby Sörensen, var "såld till en talangfull ryttare". Vem denna är har dock varit höljt i dunkel. Nu har Eurodressage lyckats spåra köparen.

Gammelenggårds Zappa såld till Schweiz
Gammelenggårds Zappa och Jacob Nörby Sörensen. Foto: Roland Thunholm

Gammelenggårds Zappa (f-12 e Zonik-Akinos, uppf Nanna Voss Jonsson) köptes på Dansk Varmblods elitauktion 2012 av det danska paret Patricia Florin och Bjarke Laustsen, som driver Gunnarlunda Dressage i Skåne. Priset var motsvarande cirka 130 000 kronor. 2016 godkändes han för avel i både Danmark och Sverige. Hingsten har tränats och tävlats av Gunnarlundas beridare, landslagsryttaren Jacob Nörby Sörensen.

I april meddelade Gunnarlunda att hingsten var ”såld till en talangfull ryttare”, men vem köparen är har hållits hemligt. Eurodressage har nu lyckats ta reda på att hingsten köpts av det schweiziska företaget K Spirit AG, vilket drivs av den schweiziske entreprenören Peter Studer. Ryttaren är en amatörryttare som är en nära vän till Peter Studer.

Målet under hingstens tid hos Gunnarlunda var bland annat att bli uttagna till unghäst-VM 2017, vilket inte lyckades. Ekipaget slutade dock femma bland 5-åringarna i Falsterbo. Som 7-åring blev ”Zappa” sjua i Falsterbo, men han har ännu inte gjort internationell tävlingsdebut.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden