Sverige
4 januari 2021 09:40

Gård med plats för 200 hästar till salu

Prisad gårdEn jättegård med plats för 200 hästar, flera träningsbanor och ridhus i mellersta Sverige är till salu sedan en tid tillbaka.

Gård med plats för 200 hästar till salu
Väldränerade hagar är en del av Julmyras hållbarhetsarbete. Sedan en tid tillbaka är den stora anläggningen till salu. Foto: Julmyra Horsecenter

Det handlar om Julmyra Horse Center i Heby. ATL berättar att det i dag finns runt 200 hästar på anläggningen, bland annat flera professionella travtränare .

Julmyra Horse Center har rid- och körvägar, flera träningsbanor och ridhus samt ett antal bostadshus och tomter för byggnation. Anläggningen, som har bytt ägare några gånger tidigare, är redo att öka antalet hästar till 500.

Julmyra Horse Center ägs av fyra olika bolag och är en mindre del i en koncern som bland annat utvecklat Arlanda stad och Steninge Slottsby.

I februari förra året fick Julmyra Horse Center Lövstas hållbarhetspris 2020. Detta efter sitt arbete med att minska näringsläckage från sina hagar.

Begärt pris för anläggningen är 70 miljoner kronor.

Bilder på anläggningen finns bland annat på Hemnet.

Ridsport har tidigare berättat om en annan stor anläggning som är till salu, Ugglarps gård i Skåne där det bland annat drivs en veterinärklinik. Denna gård är fortfarande till salu.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden