Hoppning
19 november 2022 20:44

GCT-finalen: Så gick det för Henrik von Eckermann

InternationelltHenrik von Eckermann och King Edward hade inte sin bästa runda när de gjorde sin första insats i lördagens stora final av Global Champions League i Prag.

GCT-finalen: Så gick det för Henrik von Eckermann
Henrik von Eckermann och KIng Edward. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: FEI/Massimo Argenziano

Henrik von Eckermann och King Edward (BWP val f 2010 e Edward 28-Feo, uppf Wim Impens, äg Dufour Stables AG/Henrik von Eckermann) såg länge ut att göra allt rätt på 1,60-banan i GCT-finalens första runda.

Den 12-årige valacken visade sin vanliga spänstiga hoppning i ett fräscht tempo med bra tryck. Mot nummer 12, näst sista hindret på relaterat avstånd med tre galoppsprång från ett smalt plank, hann valacken inte riktigt upp med benen och fick ett nedslag.

Världsmästaren såg allt annat än nöjd ut när han skrittade ut från banan.

Fem nollor

Ekipaget var det enda svenska i klassen och startade som nummer 7 av de 13 ekipagen. Fem av dem var felfria i första rundan, och det såg då ut att bli tufft för Henrik von Eckermann att försvara sin titel från förra året.

Det blev fyra fel för det svenska ekipaget även i andra rundan, totalt 8 fel och en sjätteplats.

Tysklands Daniel Deusser vann tillsammans med Scuderia 1918 Tobago Z som ett av två ekipage som dubbelnollade. Segerchecken var på över 3,3 miljoner kronor, medan Henrik von Eckermanns sjättplats gav ungefär 530 000 kronor.

Dags för lagfinal

Superfinalen i lagtävlingen Global Champions League med Angelica Augustsson Zanotellis lag Madrid in Motion rids söndag eftermiddag.

Liveresultat

Banskiss

Start- och resultatlistor

Regler för Super-GP hittas här

GCT-TV sänder samtliga klasser live

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden