Världen
20 november 2019 11:13

George Morris avstängning står fast

BeslutDen amerikanske hopptränaren George Morris, som är avstängd efter att han anmälts för olämpligt sexuellt uppträdande mot minderårig, överklagade under hösten sin dom. Men nu har det nationella centret SafeSport sagt sitt - Morris fortsätter att vara avstängd på livstid.

George Morris avstängning står fast
George Morris överklagan fick inget gehör - avstängningen står fast. Foto: Roland Thunholm

Efter att två offer trätt fram under sommaren, och berättat om att George Morris utsatt dem för ”olämpligt sexuellt uppträdande”, stängdes den tidigare förbundskaptenen av av det amerikanska ridsportförbundet i augusti. Morris har hela tiden nekat till anklagelserna och överklagade beslutet.

Men nu har U.S. Center for SafeSport avslagit överklagan och avstängningen är därmed permanent. Centret säger i ett uttalande till The Chronicle of the Horse att “det spelar ingen roll hur stor någon är inom sin sport, eller hur gamla anklagelserna är – alla ska stå till svars för sina handlingar. Atleter och andra idrottsdeltagare måste uppmuntras att stå upp för vad som är rätt och slå tillbaka mot det som är fel.”

I uttalandet säger SafeSport att deras uppgift är att göra grundliga utredningar innan de slår fast livstids avstängning. ”Offren i det här fallet blev inte bara utsatta för lidande under övergreppen, utan de får även utstå attacker inom sporten när de hade modet att berätta. Sådant gensvar är fel på så många sätt, och vi kan inte tillåta att sådant beteende fortsätter då det underminerar allt det positiva med att delta i en sport.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden