Världen
3 mars 2021 11:40
Ridsportplus

Res med Ridsport: Embryojakt i Argentina

Vida världenI julas fick Ridsports läsare följa med veterinär Gonzalo Ortiz Centeno när han gästvloggde för Ridsport från familjeranchen El Mogote i Alpa Corral i Argentina. I den här vloggen får vi hänga med en dag till seminstationen, där Gonzalo passar på att inhämta kunskap inför starten av den svenska avelssäsongen.

Res med Ridsport: Embryojakt i Argentina
I vår serie Res med Ridsport hänger vi med i hästpersoners vardag i olika delar av världen. Svenskargentinske veterinären Gonzalo Ortiz Centeno tillbringar vintrarna i Argentina där han finslipar kunskaperna kring embryotransfer. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Till vardags är Gonzalo ”Gonza” Ortiz Centeno veterinär här i Sverige och han arbetar med allt från hältutredningar till ortopedi och seminverksamhet. Gonzalo driver sedan i början av året ambulerande verksamhet i egna företaget Equitude och han är bland annat ansvarig seminveterinär på Myrsjö gård med närmare 300 ston per år.

Varje vinter tillbringar han ett par månader i sitt hemland Argentina.

– Jag hjälper mina föräldrar som har en stor gård med kor och hästar, men försöker också alltid lägga in perioder med vidareutbildning. Mitt specialintresse är reproduktion och embryotransfer och där ligger Argentina långt före Sverige där det fortfarande är ganska ovanligt, berättar Gonzalo Ortiz Centeno.

Häng med på en spännande jakt på nya polohästar – i embryoformat.

Missade du Gonzas vlogg om en dag som gaucho hittar du den här!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden