Sportnytt
1 maj 2014 11:48

Göteborg utan konkurrens

Göteborg är den enda som har ansökt om att få ordna EM i dressyr, paradressyr och körning 2017. Den svenska staden vill även ha EM i hoppning, men där har holländska Rotterdam dykt upp som en bubblare.

Det är Internationella Ridsportförbundet, FEI, som berättar om ansökningar för att arrangera större tävlingar de närmaste åren. Göteborg har ansökt om att få ordna ett samlat EM för dressyr, hoppning, körning och paradressyr 2017. Staden är utan konkurrens när det gäller dressyr, paradressyr och körning men när det gäller hoppning har även Rotterdam lämnat in en ansökan. 

Franska Fontainebleau och polska Strzegom har ansökt om att få ordna EM i fälttävlan 2017 medan spanska Barcelona vill ha finalen i hoppningen Furusiyya FEI Nations Cup 2015. 

När det gäller världscupfinalerna vill Omaha, USA, ha dessa i både dressyr och hoppning 2017 medan Hongkong vill ha finalen i hoppning och holländska ‘s-Hertogenbosch vill ha finalen i dressyr samma år. London är också ute efter båda finalerna 2017. 

När det gäller ryttar-VM 2018 finns det två kandidater Bromont/Montreal, Kanada, och Lexington, USA.

FEI beslutar om vilka som får arrangera ovanstående tävlingar under sitt möte 9-10 juni. 

Läs mer Göteborgs ansökan här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden