Sportnytt
23 februari 06:20

Gothenburg Horse Show – det händer på torsdagen

GHSGothenburg Horse Show är inne på sin andra dag som inleds med Sverigeponnyn och fortsätter med hoppning hela dagen lång. Kvällens begivenhet kommer garanterat att leda till både gåshud och tårar. Här är allt du behöver veta för att följa tävlingarna. Dessutom blir det Hästföretagarforum med världsettan i hoppning som dragplåster.

Gothenburg Horse Show – det händer på torsdagen
Fanny Kullmyr och hennes Dima är taggade för final i Arena Youth Tour. Foto: Roland Thunholm

Klockan 10.00 på torsdagens morgon går semifinalen i Sverigeponnyn, där 35 ekipage ska bli tio som går vidare till finalen på lördag. Därefter är det dags för finalen i Arena Youth Tour där onsdagens uppvärmningsklass har bestämt startordningen. Young ridern Mathilda Bohlin har fördelen att gå ut sist.

Därefter följer Lövsta Future Challenge för unga hopphästar med tio svenska och tio internationella ekipage i startfältet. Kvällen ägnas åt hoppning, först med en speedklass över 1,45-hinder följt av en 1,50-klass med bedömning i två faser.

Mässan EuroHorse var inte öppen på onsdagen, men på torsdagen smäller det. Dessutom blir det Hästföretagarforum med Henrik von Eckermann och hans företagarresa på programmet.

”Han har snart vunnit allt som går att vinna, Henrik von Eckermann, men för att nå dit krävs en tydlig företagsstrategi. För det är inte gratis att tävla över hela världen, och verksamheten måste alltid fungera på hemmaplan, kunderna vara nöjda och allt annat fungera. Under Hästföretagarforum får vi lära känna en annan, okänd sida av världsmästaren – den som internationell entreprenör.” Så lyder beskrivningen av programpunkten med världsettan.

På torsdagkvällen hyllas dessutom en av Sveriges bästa hästar genom tiderna, H&M All In. Det var i förra veckan som Peder Fredricson och All Ins ägare Charlotte Söderström meddelade att valacken skulle pensioneras. Avtackningen sker med All In på plats och inte ett öga lär vara torrt.

Ridsport finns såklart på plats och bevakar tävlingarna live.

Tidsprogram torsdag 23 februari

09.00-16.05 Hästföretagarforum
10.00 Sverigeponnyn semifinal
Cirka 12.55 Arena Youth Tour final
Cirka 15.00 Lövsta Future Challenge unga hästar (hoppning)
Cirka 18.00 Internationell hoppning 1,45
Cirka 20.55 Avtackning av H&M All In
Cirka 21.10 Internationell hoppning 1,50

Start- och resultatlistor torsdag

GHS live sänder från huvudarenan, warmup och GHS studio. Sändningarna är gratis.

SVT Play har aviserat att de planerar att sända avtackningen av All in på torsdagens kväll.

Regler Sverigeponnyn
Regler Arena Youth Tour
Läs mer om LFC för unga hästar

Länk till Hästföretagarforum

Till hemsidan för Gothenburg Horse Show

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden