Hoppning
7 mars 2020 18:47

GP-seger för Jens Fredricson: ”Det känns extremt bra”

HerningFör tre veckor sedan var tävlingsplatsen norska Lilleström - idag var det i danska Herning som Jens Fredricson lotsade Karmel van de Watering till ännu en seger i Grand Prix på 1,50-höjd. Nu hoppas ekipaget få chansen i nationshoppningar.

GP-seger för Jens Fredricson: ”Det känns extremt bra”
Jens Fredricson och Karmel van de Watering tog ännu en GP-seger på lördagen. Arkivbild: Roland Thunholm

De är inne i ett riktigt ”winning mood”, Jens Fredricson och hingsten Karmel van de Watering (-10, e Diamant de Semilly-Quick Star, uppf Marcel Broeckx, äg Lövsta Stuteri). Efter vinsten i Norge upprepade de idag bedriften i Herning, där de var ensamma svenskar bland de sju ekipagen till omhoppning. Väl där tog de en knapp seger före danska Linnéa Ericsson-CareyMaria Gretzers Singular Ls La Silla.

– Det känns extremt bra, måste jag säga. Det var verkligen jättekul, man kan ju hoppas att det blir en vana. Men man ska vara glad varje gång man vinner en trestjärnig Grand Prix, det har jag lärt mig, säger Jens Fredricson efter ritten.

Hittade ny väg

Maxtiden ställde till det för många i grundomgången, men Jens Fredricson såg det bara som positivt.
– Det passar mig, jag har inga problem med att rida höga hinder i ganska högt tempo. För mig är det bara en fördel med kort maxtid, jag har en häst som är snabb i sig själv, och jag tycker om att rida honom i ett högt tempo – han hoppar bra då. I omhoppningen ska man ju sedan ha lite tur, de innan mig hade gått runt ett hinder som jag gick innanför. Men det gjorde ju även de som var efter mig, det var väldigt nära i tid mellan oss.

Nu väntar utomhussäsongen för Karmel van de Watering, som åker ner till Belgien efter tävlingarna i Herning. Därefter har mångårige mästerskapsryttaren Jens Fredricson målet klart.
– Jag vill gärna rida nationshoppningar med honom, han är tio år nu och redo för det. Jag knackar på dörren, som det heter. Igen!

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden