Avelsnyheter
3 februari 2019 18:38

Gränsbo Stuteris nya hopphingst godkänd i KWPN

3-årshingstGränsbo Stuteri har köpt in en 3-årig Stakkato Gold-son i Holland. Vid KWPN:s premiering blev hingsten godkänd och klar för flerdagarsprov. Men först väntar SWB:s bruksprov.

Gränsbo Stuteris nya hopphingst godkänd i KWPN
Gränsbo Stuteri har köpt den 3-åriga hopphingsten Laidback Luke VM.

Gränsbo Stuteri och Johan Ifverson har hos Egbert Schep köpt in sig i den 3-åriga hopphingsten Laidback Luke VM (KWPN hingst f-16 e Stakkato Gold-Guidam, uppf W.F.M. van Gestel). Laidback Luke visades fram vid KWPN:s hingstpremiering i helgen där han selekterades fram till 50-dagarsprov. Men innan det blir dags för något sådant ska Laidback Luke visas fram i Sverige.
– Planen är att han ska göra svenskt bruksprov nu till våren, berättar Ingemar Runesson från Gränsbo Stuteri för Ridsport.

Gränsbo köpte in sig på hingsten för ungefär en månad sedan. Ingemar beskriver Laidback Luke som en jättefin och trevlig individ som hoppar bra.
– Vi tycker det är spännande med Stakkato Gold som är kommande i Tyskland, och han borde tilltala stoägarna, tror Ingemar.

Laidback Luke kommer ur ett starkt möderne. Mamma är KWPN-stoet Soterma (f-99 e Guidam-Nimmerdor). Hon har tilldelats pref keur prest i KWPN och är redan mamma till den godkända svårklasshingsten Brainpower (f-06 e Contendro I), samt en ytterligare handfull meriterade hopphästar. Även mormodern Berma är tilldelad pref keur prest i KWPN, och hon har lämnat de två godkända SBS-hingstarna Edgar och Iberno (båda e Jasper).

Laidback Luke VM kommer att vara stationerad i Sverige, och sitt 50-dagarsprov hos KWPN kommer han att göra till hösten om det inte görs nu under våren.

Filmklipp från KWPN-premieringen kan du se här:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden