Hoppning
4 januari 2018 07:39

Gregory Wathelets topphäst Forlap är död

AvlivadGregory Wathelet har förlorat sin stjärna Forlap. Valacken avlivades efter ett benbrott.

Gregory Wathelets topphäst Forlap är död
Gregory Wathelet och Forlap. Foto: Liz Gregg/FEI

Det var för ungefär en månad sedan som Forlap (BWP val f 2005 e Querlybet Hero-Heartbreaker, uppf Stekenede Cock Leon, äg Nybor Pferde GmbH & Co.KG) bröt ena frambenet och opererades. Förhoppningen var att han skulle kunna få ett bra pensionärsliv. Nu berättar den belgiske toppryttaren på sin webbplats att valackens liv inte gick att rädda.
– De två senaste veckorna har varit tuffa med komplikationer. Men du kämpade som aldrig förr. Tyvärr var detta en fight du inte kunde vinna, skriver Gregory Wathelet.

Gregory Wathelet och Forlap har tävlat tillsammans i stort sett hela tiden sedan hästen var sju år. De kom ekipaget sjua i världscupfinalen i Omaha 2017, tvåa i Dohas femstjärniga Grand Prix, har varit belgiska mästare och representerat Belgien i Nations Cup. Men häromdagen togs alltså beslutet att låta valacken somna in.
– Det känns som att jag har förlorat min bästa vän, eller till och med en familjemedlem, men du kommer alltid att finnas i mitt hjärta och i mina tankar, skriver ryttaren.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden