Hoppning
4 december 2017 13:55

Gregory Whatelets drömhäst har brutit benet

OlyckaForlap - hästen som Gregory Whatelet beskriver som sin drömhäst - har råkat ut för en allvalig olycka olycka. I fredags bröt hästen benet och under söndagen opererades han.

Gregory Whatelets drömhäst har brutit benet
Gregory Whatelet och Forlap mot andraplatsen i Doha. Foto: Stefano Grasso/LGCT

För bara några veckor sedan publicerade Ridsport en stor intervju med den belgiska ryttaren Gregory Whatelet. Framgångarna har de senaste åren radat upp sig och Whatelet har idag klättrat upp till topp-10 på världsrankningen.

Vid intervjun fick Whatelet nämna en häst som han skulle vilja ha i sitt stall.
–  Den hästen står redan i mitt stall och heter Forlap, svarade Gregory Whatelet då.

I fredags råkade Forlap (BWP val f-05 e Querlybet Hero-Heartbreaker, uppf Stekene de Cock Leon) ut för en tragisk olycka. I samband med en longering bröt han kotbenet på vänstra frambenet. Forlap opererades under söndagen.
”Operationen gick riktigt, riktigt bra. Forlap fick sju skruvar, och en extern fixering för att ta vikten på underbenet. Risken för komplikationer finns fortfarande, så vi tar det dag för dag”, berättar Forlaps ägare Judith Goeckel till World of Showjumping.

Forlap inledde sin internationella karriär med just Gregory Whatelet på ryggen. Tillsammans klättrade de från unghästklasser till de högsta femstjärniga hoppklasserna. Från mitten av 2014 tävlades Forlap av ett flertal olika ryttare, innan han för ganska precis ett år sedan åter hamnade hos Gregory Wathelet. Återföreningen av ekipaget har varit framgångsrik med bland annat en sjunde plats totalt vid världscupfinalen i Omaha.

Doha i mitten av november var deras senaste internationella tävling och där kom de bland annat på en andra plats i 155-hoppningen. Forlap var anmäld som en av Gregory Whatelets hästar till tävlingarna i Genève med Top Ten-finalen i helgen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden