Hoppning
18 november 2018 17:13

Grevlundaduon på hugget i världscupen – Stephanie bästa svensk

VärldscupenSvenskarna fortsätter att visa toppklass i världscupen. Stephanie Holmén levererade en femteplats och Peder Fredricson landade några placeringar längre ner.

Grevlundaduon på hugget i världscupen – Stephanie bästa svensk
Stephanie Holmén och Peder Fredricson visade fin form i Stuttgart. Arkivbild: Madeleine von Koch

Tio ryttare gick vidare till världscupens omhoppning i Stuttgart och två av dem var från Grevlundagården: Stephanie Holmén med Flip’s Little Sparrow (SWB, sto, f 2006, e Cardento-Robin Z, uppf Kristina Larsson, äg Astrid Ohlin) och Peder Fredricson med Catch Me Not S (SWB, val, f 2006, e Cardento-Ramiro’s Son, uppf Krister Svedberg, äg Ebba Berglöf).

Många försökte, men det blev få felfria omhoppningar i dag – tre närmare bestämt. Segern gick till belgaren Pieter Devos som med Apart var sist ut av alla och slog till med världscupvinst. Max Kühner  med PSG Final blev tvåa och hemmaryttaren Christian Ahlmann med Tokyo tog sista pallplatsen.

Fei World Cup™ Jumping Stuttgart
Pieter Devos och Apart vann i Stuttgart. Foto: FEI

Stephanie femma

De nyblivna svenska mästarna Stephanie och Sparven gick ut redan som nummer två i omhoppningen. Den stabila duon fortsätter att ta för sig och levererade i toppklass än en gång. Ett nedslag på en bra tid visade sig räcka långt i slutänden – femte plats  och 12 fina poäng att ta med sig mot finalen i Göteborg.

När Peder och Catch Me Not S, som gjorde sina andra världscup, kom in på omhoppningsbanan visade valacken än en gång att han är att räkna med att i de stora sammanhangen. Det såg snabbt och övertygande ut, men efter att underlaget olyckligt släppt i en sväng kom två nedslag strax efter. En tiondeplats blev det och en dos nya poäng.
”Vi hade tappat både rytmen och kommunikationen”, säger Peder i SVT:s sändning om vad som hände efter att underlaget släppte och konstaterar att grundomgången var desto bättre.

Henrik von Eckermann och Castello landade på plats 22 med åtta fel i grundomgången.

Resultat

Gpstephanieholmensparvenrt
Stephanie Holmén och Sparven fortsätter att ta för sig. Arkivbild. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden