Hoppning
15 juli 2018 17:56

Grov användning av spö gav muntlig varning

FalsterboUPPDATERAD. Norska ryttaren Cecilie Hatteland tilldelades en muntlig varning efter att ha gett sin häst några kraftiga slag med spöt under söndagens Nations Cup i Falsterbo. "Jag är väldigt ledsen för vad som hände på arenan," säger ryttaren i ett pressmeddelande.

Grov användning av spö gav muntlig varning
Cecile Hattelands användning av spöt rörde upp känslor i publiken under Nations Cup. Foto: Roland Thunholm

Cecilie Hatteland fick publiken att börja bua när hon gav sin häst Alex några ordentliga slag med spöt i trekombinationen under Nations Cup-hoppningarna i Falsterbo.

Hon kallades till domartornet direkt efter sin start och där ska hon enligt Svenska Ridsportförbundet ha tilldelats en muntlig varing av Ground Jury för sitt tilltag.

I ett pressmeddelande från arrangören ber ryttaren om ursäkt: ”Jag är väldigt ledsen för vad som hände på arenan idag. I första rundan hoppade min häst för högt i kombinationen och jag var för svag i mitt ben efter att det varit brutet så då använde jag spöet för att vi skulle nå ut. I andra rundan så backade min häst av mer än vad jag förväntat mig och självklart skulle jag styrt ur kombinationen. I stället gjorde jag det dumma misstaget att fortsätta.

Jag är så hemskt ledsen för vad som hände och det var aldrig min mening att slå hästen. I stundens hetta var min enda intention att ta oss ur situationen. Jag är verkligen ledsen och förstår att jag fattade fel beslut. Min häst Alex betyder allt för mig och jag hyser stor respekt för honom. Jag kommer inte tävla igen på den här nivån innan mitt ben läkt fullt ut så jag kan ge honom det stöd han behöver från skänkeln. Åter igen, jag är så ledsen.”

Muntlig varning är den mildaste graden av varningar som kan utdelas i samband med internationella tävlingar.

Norge slutade sist av de åtta lagen i nationshoppningen.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden