Hoppning
21 maj 2022 19:14

Guldhästen från Sydney är död

Bortgången"Du gjorde mig bättre, både som ryttare och människa." Det skriver Jeroen Dubbeldam om hästen som gjorde hans karriär.

Guldhästen från Sydney är död
Guldekipaget De Sjiem och Jeroen Dubbeldam. Foto: Roland Thunholm

Året var 2000 och rubriken ”Bara brudar ger OS-hopp” var talande för det svenska hopplaget som gav sig iväg för att gräva guld ”down under”. Malin Baryard/Butterfly Flip, Lisen Bratt/Casanova, Maria Gretzer/Feliciano och Helena Lundbäck/So What var laguppställningen. Det blev dock inga medaljer för Sverige den gången.

Medalj av den ädlaste valören blev det däremot för holländaren Jeroen Dubbeldam och hästen De Sjiem (KWPN val f-89 e Aram-Wahtamin xx-Kompromis). Året efter vann duon även Aachens stora Grand Prix. Skimmelvalacken utgjorde starten på Dubbeldams framgångsrika karriär där han senare blev världsmästare. Stal De Sjiem är också namnet på Jeroen Dubbeldams gård i Nederländerna.

De Sjiem fick ett långt liv, men nu är han borta efter 33 år på jorden. Det berättar Jeroen Dubbeldam i ett rörande inlägg på sociala medier. ”Med ett tungt hjärta säger vi idag farväl till De Sjiem”, skriver han.

”Tacksam för de fantastiska framgångarna du gav mig men främst för allt jag har lärt mig och för all tid tillsammans. En vän, lärare och följeslagare. Du gjorde mig bättre, både som ryttare och människa”, fortsätter Jeroen Dubbeldam.

”Du har varit en del av alla framgångar, även långt efter din pensionering. Tack för att du lärde mig, tack för allt.” Se hela inlägget på Facebook här under.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden