Hoppning, Ponny
16 september 2019 11:16

Guldponnyn tillbaka hos Hammarströms

Hemvändare2018 tog han EM-guld tillsammans med Ingemar Hammarström, därefter lånades Ocean des As ut till irländske Tom Wachman som vann ett lagguld på årets EM. Nu är "Olle" tillbaka hemma i Sverige och ska ridas av Ellen Hammarström.

Guldponnyn tillbaka hos Hammarströms
Ocean des As, här med Ingemar Hammarström, har en fantastisk meritlista. Foto: Roland Thunholm

För en dryg vecka sedan kom han tillbaka till svensk mark, 17-årige Ocean des As (val -02, e Vert et Rouge-El Fif, uppf Marie-Noelle Decorruee Fulop, äg Mitt Hjärta Hästsport & Hälsocenter). Nu väntar nya äventyr med lillasyster Hammarström, Ellen.
– Planen är att Ellen ska testa honom och känna hur det känns, ta det lite lugnt och hitta knapparna. Det är Ellens första D-ponny, berättar Ingemar Hammarström.

Ocean des As, eller Olle som han kallas, verkar inte känna av några ålderskrämpor.
– Han ser nästan bättre ut än någonsin i kroppen, så vi får se hur det utvecklar sig. Nu får han ta det lite lugnare på lite lägre nivå ett tag med Ellen. Men det är skönt att ha honom hemma i Sverige igen, det känns alltid bra.

Utlånad till Irland

Efter EM-guldet med Ingemar lånades Olle ut till Irland och landslagsryttaren Tom Wachman. Planen har dock alltid varit att han ska komma tillbaka till familjen och ridas av nu 11-åriga Ellen när hon snart har åldern inne för att få starta internationellt.
– Det är kanske inte en ponny jag skulle kalla enkel att rida, men om man klarar av honom så finns det inga gränser för vad han kan göra, avslutar Ingemar Hammarström.

Här tar Ellen sina första språng på Olle hos tränaren Shane Carey i Svedala:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden