Ponny
10 juni 2018 18:37

Guldrutinerat ponnylag vann SM-finalen

Lag-SMJumpClub Ridsportförening är svenska mästare i laghoppning för ponnyer för andra gången på tre år. Två av finalens tre dubbelnollor red i mästarlaget, Tilde Jansson och Kajsa Björe.
- Det var en tuff men bra bana och inte svårare än det brukar vara, säger Kajsa Björe, den enda i laget som var med förra gången det blev guld.

Guldrutinerat ponnylag vann SM-finalen
SM-guld! JumpClub vann finalen av lag-SM på Strömsholm. Foto: Fredrik Jonsving

Signe Svensson/Törnrosa, Kimia Kadestam/Ohio One, Tilde Jansson/Lookout Oysters Spring och Kajsa Björe/Ally heter årets vinnartjejer från JumpClub Ridsportförening i Folksam Ponnyallsvenska. Totalt slutade laget på 4 fel i varje omgång och tog därmed hem guldet utan omhoppning.
– Tjejerna har verkligen gjort det jättebra och vi visste att vi hade ett starkt lag innan, förklarar lagledaren Jenny Nordlöw.
– Men vi tog ett steg i taget, först ville vi ta oss vidare till andra omgången och sedan fick vi se hur det blev, berättar Kajsa Björe.

180610tilde Jansson - Lookout Oysters Spring Fj-0494
Tilde Jansson satte felfritt för vinnarlaget… Foto: Fredrik Jonsving
180610kajsa Björe - Ally (34) (swb) Fj-0616
…precis som Kajsa Björe. Foto: Fredrik Jonsving

Tre lag låg i täten med fyra fel var efter första omgången. Värmen och den långa banan gjorde sitt till, för felen var fler i den andra rundan. Endast tre ekipage klarade av att rida felfritt i de båda omgångarna, förutom vinnartjejerna Tilde och Kajsa även Mathilda Bolin med Miclas Aristrocrat.

Säkrade silver

Mathildas felfria ritt innebar att Skogslotten tog hem silvermedaljen medan Helsingborgs Fältrittklubb fick nöja sig med bronset. Dessa tre lag var också i täten efter första omgången och lyckades därmed hålla övriga lag bakom sig i medaljstriden.

Förutom Mathilda Bohlin, som är inlånad till Skogslotten från Hittarps Ridklubb, ingick Filippa Hermansson/Vångsundas Paris, Ingrid Nelson/Zimba och Ebba Wass/Temple Spartacus i silverlaget.

Förra vinnaren femma

Helsingborgs bronsryttare var Saga Nilsson/Two Tone Billy, Linn Arvidsson/Sting’s Yaris, Filippa Lagergren/Reneharny Boy och Felicia Persson/Buzz Light Year.

Flyinge Ryttarförening tog hand om fjärdeplatsen medan fjolårets SM-vinnare Billdals Ridklubb fick nöja sig med att vara femma i år och långväga gästerna Stöcke Ponnyförening slutade sexa.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden