Ponny
8 april 2018 15:51

Kampen om SM-biljetterna hårdnar efter andra omgången i ponnyeliten

Mot StrömsholmFyra av sex zoner i ponnyernas högsta hoppserie Folksam Ponnyallsvenska har hoppat omgång nummer två. Nu återstår bara en omgång – sedan är det klart vilka som får hoppa lag-SM på Strömsholm.

Kampen om SM-biljetterna hårdnar efter andra omgången i ponnyeliten
Billdals RK klättrade uppåt genom seger och närmar sig topp-två som krävs för en SM-biljett. Foto: Privat

Nästa helg hoppar zon polar och zon nord sina andra omgångar för året i Folksam Ponnyallsvenska och under maj månad hoppar samtliga sex zoner omgång tre. Fyra av zonerna har hoppat omgång två den här helgen och därmed drar det ihop sig mot slutspurt. Efter omgång tre gäller det att vara ett av de två bästa lagen i zonen för att säkra biljetten till SM på Strömsholm.

Billdal klättrade

I zon väst blev hoppade Billdals Ridklubb upp sig rejält. Emilia Robinson/Elektors Storm, Ella Sterner/Fair Choice Tokay, Thea Gånehed/Woodfield Night Light och Charlotte Jarup/Mignogna säkrade segern som enda lag på noll fel.

– Fantastiskt. Tjejerna var helt grymma, säger den nöjda lagledaren Christoffer Gottlieb.

I den första omgången blev det en femteplats för laget.
– Rent resultatmässigt var det även då mycket väl godkänt med totalt fyra fel, men det räckte inte till mer än femte plats. I dag var det lite svårare och utan att vara kaxig passade det nog våra hästar och ryttare bättre, säger lagledaren och konstaterar att det stora målet är SM på Strömsholm.

I tabellen klättrade vinnarlaget till tredjeplats. Dagens tvåa Halmstads Fältrittklubb ligger även tvåa i tabellen och leder totalt gör premiärvinnaren Kållereds Ryttarförening som kom tre den här gången.

Runsten fortsatt oslagbara

I zon syd segrade Flyinge Ryttarförening med Ellen Hammarström/Tullohea Minnie,  
Linnea Åberg-Cronin/Are you nearly there yet, Bella Lidgren/Chapmans Lupo och Linnea Olsson/Sturevallens Julia. Leder södra tabellen gör Perstorps Kör- och Ridklubb, före Helsingborgs Fältrittklubb som kom tvåa i andra omgången.

I zon öst vann Lammhults Ridklubb med Alicia Jönberg/Amelia, Tilda Jonsson/Merlie Touchess, Ellen Dahlberg/Poetic Star och Ellen Skogström/Aramis. Det gav en skjuts upp i toppen av tabellen, medan Värnamobygdens Ryttarförening ligger tvåa. Vetlandaortens Ryttarförening blev tvåa i den andra omgången och intog tabellens tredjeplats.

Föreningen Runsten Equestrians håller ett stenhårt grepp om ledningen i zon central. Som enda elitlag hittills i år har de vunnit två omgångar och är därmed solklara ledare. Julia Andersson/Magneto Sprite, Annie Hjertén/Poetic Vanilla Ice, Isabelle Smolsky/Esquisse du Bois des Isnes och Sally Wikner/Mystic Impact tog dagens seger som enda lag med felfritt protokoll. Helgens tvåa Södertälje Ridklubb ligger trea i tabellen medan helgens trea Skogslottens Ryttarförening ligger tvåa.

Resultat zon väst
Resultat zon syd
Resultat zon öst
Resultat zon central

Ställning Folksam Ponnyallsvenska

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden