Fälttävlan
30 maj 05:55

Hale Bob tackas av i Aachen

InternationelltI maj förra året var olyckan framme för ett av världens bästa fälttävlansekipage, när Ingrid Klimkes SAP Hale Bob drabbades av en senskada på en galoppsträcka under testtävlingarna inför VM. Nu ska valacken tackas av på "hemmaplan" i tyska Aachen.

Hale Bob tackas av i Aachen
Hale Bob såg alltid ut att njuta av att forsa fram i terrängen - nu är karriären över för den 19-årige kämpen. Arkivbild: FEI

De skrev in sig i historieböckerna på riktigt när Ingrid Klimke red hem två individuella EM-guld i rad i sadeln på Hale Bob (OLDBG val f -04, e Helikon xx-Noble Champion, uppf Rolf Lueck, äg Ingrid Klimke) 2017 och 2019.

Valacken har nästan uteslutande ridits av multitalangen Klimke under sin internationella karriär – som varade i tolv år – och utöver de två EM-gulden har det även blivit ett VM-brons 2018 och flera lagmedaljer på OS och EM.

Efter skadan i de italienska bergen i maj förra året har uppdateringarna kring Hale Bob varit sporadiska, men valacken går ute i mindre hage med lindat ben enligt de inlägg som Klimke delat.

Tanken är nu att ”Bobby” ska avtackas i samband med CHIO Aachen i månadsskiftet juni-juli – ekipaget har ridit hem flera stora segrar där under sin karriär. Lördagen den 1 juli kommer Hale Bob att hyllas och tackas av inför den tyska publiken.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden