Fälttävlan
21 mars 06:25

Femstjärnig vinnare pensioneras från toppsporten

InternationelltDe vann Badmintons femstjärniga fälttävlan 2019 och avslutade förra året på samma sätt, med seger i Burghley. Nu väljer Piggy March att låta sitt framgångsrika sto Vanir Kamira trappa ner och avsluta karriären på lägre nivå.

Femstjärnig vinnare pensioneras från toppsporten
Piggy March och Vanir Kamira i Badminton. Nu blir det inga flera tävlingar på allra högsta nivå för stoet. Foto: Badminton Horse Trials

Brittiska Piggy March, som tidigare hette French, har vunnit flera av de mest prestigefulla tävlingarna som finns inom fälttävlan och ridit VM och EM under sin karriär – ingen av mästerskapsstarterna har dock varit med Vanir Kamira (ISH sto f -05, e Camiro de Haar Z-Dixi, uppf Kathryn Jackson, äg Trevor Dickens).

Det 18-åriga stoet har istället visat sig vara fenomenal på hemmaplan, främst på de anrika brittiska tävlingarna Badminton och Burghley. I de fem starter som ekipaget har gjort på femstjärnig nivå sedan 2019 är placeringarna 1-2-3-4-1, där den senaste starten resulterade i seger i Burghley 2022.

Nu går Piggy March ut i sociala medier och berättar att det inte blir fler tävlingar på högsta nivå för Vanir Kamira – se det filmade inlägget här nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden