Sverige
26 oktober 2022 06:20

Håll koll på Ridsportsverige: Händer oktober/november

KalendariumVärldscuper, clinics, Hubertusjakter och SM i hoppning för ponny - det är några av de större händelserna i ridsportvärlden under de närmsta veckorna. Här hittar du Ridsports sammanställning.

Håll koll på Ridsportsverige: Händer oktober/november
Höst betyder Hubertusjakt. Foto: Therese Hübner

Oktober: Världscuper på rad

Nu rasslar världscupen i hoppning på ordentligt, förra helgen var det Helsingfors, denna helg Lyon och Verona en vecka senare. Dressyren möttes i Vilhelmsborg, Danmark i helgen som var och i Lyon denna.

Img_1562
På Wången bjuds det in till kostnadsfri clinic om hästens vätskebalans.

27 oktober: Clinic om vätskebalans

LRF Jämtland och Wången bjuder in till en kostnadsfri clinic om hästens vätskebalans kopplat till träningsfysiologi. Forskaren Malin Connysson och veterinär Ulf Hedenström föreläser.
Länk >>

29 oktober: Avelskonferens

Trendspaning, SWB-hästens framtid, forskningsnytt och avelsdebatt är några av inslagen på SWB:s avelskonferens, som arrangeras i Stockholm.
Länk >>

29 oktober: Hubertusjakt

Stockholms Fältrittklubb arrangerar inte mindre än fem förjakter under hösten, och själva Hubertusjakten rids på Djurgården 29 oktober.
Länk >>

1 november: Elmia

Jönköping Horse Show med tävlingar i hoppning och dressyr för alla från ponny till Grand Prix, samt mässa och inspirationsdagar. Allt på Elmia i Jönköping. Pågår till 6 november.
Länk >>

2 november: Ponny-SM

Inomhus-SM i hoppning för ponny och children arrangeras på Grevagården i Skövde. Det blir också disco och spökvandring i samband med mästerskapen som arrangeras av Trollhättans Sportryttare. Pågår till 6 november.
Länk >>

3 november: Sitsträning

Heldagskurs på Strömsholm med sitsanalys och sitsträning på ridsimulator, och tips på  övningar som främjar en god sits. Kostnad: 2 450 kronor. Även 4 november.
Länk >>

11 november: Fälttävlansträff

Alla som är intresserade av fälttävlan är välkomna till fälttävlansträffen i Linköping 11-12 november.
Länk >>

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 18/2022.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden