Avelsnyheter
12 mars 11:55

Hammarströms mästerskapsponny har blivit mamma

FölningHon har burit fem av syskonen Hammarström till framgångar i början av deras ridsportkarriärer. Nu har Munsboro Swap Shop blivit mamma till sitt första föl. "Allt har gått jättebra," säger Pernilla Svensson på Stuteri PWR där fölningen skedde.

Hammarströms mästerskapsponny har blivit mamma
Den lille killen föddes strax efter klockan 3 på lördagens morgon. Foto: Privat

B-ponnyn Munsboro Swap Shop (sto f 1997 imp Irland, äg Mitt Hjärta Hästsport & Hälsocenter) har burit flera av syskonen Hammarström till segrar.

Det handlar bland annat om SM-guld tillsammans med tidigare Europamästaren Ingemar Hammarström och 2012 hade melodifestivalaktuella Klara Hammarström framgångar med stoet. 2017 var det Ellen Hammarström som tävlade skäcken.

Tidigt i morse, strax efter klockan 3, födde stoet sitt första föl hos Stuteri PWR i Ramkvilla.
– Det har gått jättebra och både sto och föl mår fint, säger Pernilla Svensson på stuteriet som bland annat har specialiserat sig på att ta hand om fölningar åt stoägare.

Klara Hammarström fick det röda RPC-täcket till Munsboro Swap Shop i kategori B.
Klara Hammarström fick det röda RPC-täcket till Munsboro Swap Shop i kategori B 2012. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Det blev en liten hingst, en skäck precis som sin mamma. Hans pappa är häst, Chageorge (e Chacco Blue).

Familjen Hammarström har försökt få Munsboro Swap Shop dräktig tidigare, men då har det inte velat sig. Förra året tog hon sig dock på första försöket.

– Nu ska de båda stå kvar här hos oss ett tag, men sedan tror jag nog att familjen Hammarström vill ha hem dem, säger Pernilla Svensson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden