Sverige
17 maj 2023 20:50

Hamnade på svarta listan efter att ha sålt häst

HästtvistEn hästföretagare hamnade på Råd och Röns svarta lista efter att ha sålt en häst som blev halt. Hästföretagaren menar att svartlistningen helt saknar grund.

Hamnade på svarta listan efter att ha sålt häst
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Det är Eskilstuna-Kuriren som berättar om affären, där en travhäst såldes som ridhäst eftersom den inte presterade på tävlingsbanan. Priset var 50 0000 kronor och någon veterinärbesiktning gjordes inte i samband med försäljningen.

Efter två månader blev hästen halt. En veterinärundersökning visade både artros och en gammal skada, och därefter går berättelserna isär. Köparen hävdar att säljaren vägrade ta tillbaka hästen, medan säljaren hävdar motsatsen.
Hästen opererades och gick tillbaka till säljaren under konvalescensen, och köparen klagade på att hen fick betala oskäligt mycket för den tiden.

Arn:s tolkning är att hästens skada är att betrakta som ursprunglig och att det säljande företaget är ansvarig för den. Totalt rekommenderar Arn att företaget betalar sammanlagt 64 019 kronor till köparen.

Företagaren säger till Eskilstuna-Kuriren att han är kritisk till att Arn valt att gå på köparens linje, och han tänker inte betala den begärda summan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden