Sverige
10 augusti 14:01

Händer i augusti

KalendariumMästerskapen avlöser varandra i augusti. Två EM och lika många svenska mästerskap ska genomföras - här hittar du listan med de största händelserna i ridsportvärlden de närmsta veckorna.

Händer i augusti
Haras du Pin i Normandie är platsen för EM i fälttävlan. Foto: Roland Thunholm

10 augusti – EM i fälttävlan

Frida Andersén, Sara Algotsson-Ostholt, Sofia Sjöborg och Amanda Staam rider för det svenska laget i Haras du Pin, medan Lina Forsberg är anmäld som individuell ryttare. Terrängen avgörs på lördagen.
Länk >>

10 augusti – Banbyggarutbildning

Sista dag att anmäla till B-banbyggarkurs i hoppning i Kumla 1-3 september. Maria Alfredsson leder kursen.
Länk >>

10 augusti – SM i sportkörning

Wermlands Körsällskap ordnar körfest med SM för alla åldersklasser och allt från enbet till fyrspann. Maratonkörningen går på lördagen. Platsen är Kils Hästcenter. Pågår till 13 augusti.
Länk >>

12 augusti SM i hoppning

SM-finaler i hoppning på Sundbyholm för senior, young rider och junior rids på lördagen och finalerna för children och ponny rids på söndagen.
Länk >>

14 augusti – Tema hästvälfärd

Sista dag för anmälan till Skånes Ridsportförbunds temadag om hästvälfärd för ridlärare och tränare 4 september. Etolog Sofie Viksten Engfors är en av föreläsarna.
Länk >>

23 augusti – EM i fyrspann

Exloo i Nederländerna är platsen för EM i sportkörning för fyrspann. Sverige representeras av två fyrspann, anförda av Axel Olin respektive Fredrik Persson.
Länk >>

24 aug – Clinic med Cathrine

Den som vill korsa landsgränsen söderut kan delta i en clinic med Cathrine Laudrup-Dufour på Kirstineholm, Århus. Temat är att optimera sin träning och sitt tävlande.
Länk >>

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 13/2023.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden