Sverige
10 mars 2022 13:39
Ridsportplus

Händer i mars

KalendariumDressyrens världscup går in på sista omgången, medan ridborgarmärket har premiär. Detta är några av de större hästsporthändelserna i mars - hela kalendariet hittar du här.

Händer i mars
Antoina Ramel startar i sista omgången av dressyrens världscup. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

11 mars – Världscup i dressyr

Sista omgången före finalen avgörs i ’s-Hertogenbosch, Nederländerna. Patrik Kittel, nia på Västeuropas världscuprankning, kommer till start, liksom Antonia Ramel.

15 mars – Ridborgarpremiär

Ridborgarmärket går in på sitt 45:e år sedan starten 1978. Ridsportklassikern pågår till 31 oktober och etappvinnare samt en finalvinnare ska utses.

19–20 mars – Parahelg

Vara Hästsportklubb arrangerar en träningshelg för de som vill börja tävla eller redan tävlar i para. Skolhästar finns att låna för den som inte har häst med sig.

27 mars – Årsmöte i SWB

Det blir ett digitalt årsmöte i SWB även detta år. Detta innebär också att avelskonferensen som skulle ha arrangerats samma helg skjuts upp till ett senare tillfälle.

29 mars – Fortbildning terräning

Framtidens terrängträning är temat på en fortbildningsdag för fälttävlanstränare men även andra tränare och ridlärare. Fredrik Bergendorff och Göran ”Yogi” Breisner medverkar.

1 april – Hingstvisning på Flyinge

Hingstar från Flyinges nya samarbetspartner Lövsta stuteri samt från ett antal andra hingsthållare kommer att visas. Det handlar om åtminstone ett 40-tal hingstar.

1 april – Sista dag för kungliga pengar

Kungaparets Bröllopsfond ger bidrag till aktiviteter för barn och ungdomar med olika funktionsvariationer. Ansökan är öppen 1 mars–1 april.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 4/2022.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden