Sverige
12 december 2022 09:43

Händer runt årsskiftet

KalendariumÅret är snart till ända, men ännu är det fullt av aktiviteter i ridsportsverige. Clinic med Angelo Telatin, banbyggarkurs och världscuptävlingar i London är något vi hinner med innan vi lyfter kalenderbladet till 2023.

Händer runt årsskiftet
Ridläraren, coachen och föreläsaren Angelo Telatin håller en kostnadsfri Clinic på Wången i december. Foto: Roland Thunholm

15 december – Clinic med Angelo Telatin

Ridläraren, coachen och föreläsaren Angelo Telatin håller en clinic på Wången. Clinicen är kostnadsfri genom ett samarbete med Agria men föranmälan krävs.
Länk >>

17 december – Banbyggarkurs

Mittsvenska Ridsportförbundet arrangerar en banbyggarkurs i Sundsvall. Sökande ska bland annat vara godkända banbyggaraspiranter av sitt distrikt.
Länk >>

18 december – Världscup i London

Det är inte längre Olympia utan Excel Arena som gäller för världscupen i London. Dressyren går på fredagen och hoppningen på söndagen. Hoppningen sänds i SVT Play.
Länk >>

20 december – Jerringpriset

I dag stoppas omröstningen till Jerringpriset och de kandidater som fått minst antal röster försvinner. Därefter påbörjas andra röstningsomgången. Henrik von Eckermann finns bland de nominerade.
Länk >>

31 december – Fölregistrering

Sista dag att ansöka om hästpass för föl födda första halvåret 2022. Föl födda efter 1 juli har sex månader på sig från födelsedatumet.

1 januari – TR

Nya TR träder i kraft, och bland annat försvinner de 21 dagarna kan hittills ha kunnat vänta innan man vaccinerar, om ett år gått sedan senaste sprutan. Numera är det 365 dagar som gäller, inget annat.
Länk >>

1 januari – Alla hästars födelsedag

I dag uppvaktar vi alla hästar på födelsedagen. Sedan i fjol gäller det även hästar i Australien och Nya Zeeland, som tidigare blev ett år äldre 1 juli, eftersom våra höstmånader är den stora fölsäsongen där.

15 januari – Skånes ridskolefond

Sista ansökningsdag för föreningar som vill ansluta sig till FONDEN och därigenom ge möjligheter till familjer att söka stipendium för att barn ska få en halverad lektionsavgift.
Länk >>

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 21/2022.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden