Hoppning
13 mars 2019 15:08

Här är svenskarna som får hoppa i Göteborg

InternationelltNu är de första sju svenska hoppryttarna som får tävla i Göteborg i samband med världscupfinalen i april uttagna. Här finns hela listan.

Här är svenskarna som får hoppa i Göteborg
Peder Fredricson och Henrik von Eckermann. Arkivbild: Roland Thunholm

Svenska hopplandslagets förbundskapten Henrik Ankarcrona presenterade på tisdagen de första sju svenska ryttarna som är klara för start under Gothenburg Horse Show 3-7 april.

– Det blir min första final på hemmaplan som förbundskapten. Jag ser verkligen fram emot tävlingarna, det ska bli väldigt spännande, säger Henrik Ankarcrona i ett pressmeddelande.

Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Irma Karlsson rider årets världscupfinal.
– Det är jätteroligt att vi har tre svenska ryttare kvalade till finalen. Det är dessutom tre ryttare som har haft stora framgångar under världscupsäsongen. Det kan bli hur bra som helst, säger Henrik Ankarcrona.

Ridsport, Sundbyholm Dag 6
Irma Karlsson och ”Ida”. Arkivbild: Roland Thunholm

Vid sidan av de finalklara ryttarna har Sverige ytterligare sju platser i de internationella kringklasserna. Klara för start i dessa klasser är:

Rolf-Göran Bengtsson
Stephanie Holmén
Evelina Tovek
Linda Heed

Sverige har också fem U25-platser i de internationella klasserna via Lövsta Future Challenge Jumping. Sista kvalet i den serien rids i Borås 20-24 mars.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-