Hoppning
9 februari 2019 22:05

Irma Karlsson klar för världscupfinal

InternationelltIrma Karlsson kvalificerade sig till världscupfinalen under lördagens Europafinal i franska Bordeaux. "Det känns jättebra," säger hon.

Irma Karlsson klar för världscupfinal
Irma Karlsson och "Ida". Arkivbild: Roland Thunholm

Irma Karlsson och Ida van de Bisschop (BWP sto f 2008 e Kashmir van Schuttershof-Papillon Rouge, uppf Tom de Craene, äg Irmelin AB) fick ett nedslag i Europafinalen, men var riktigt snabba och slutade sjua.
– Ida har hoppat fantastiskt hela säsongen, säger Irma Karlsson till SVT.

Det innebär att Irma Karlsson slutar på totalt 43 poäng är bland de 18 europeiska ryttare som får rida världscupfinalen i Göteborg första helgen i april. Vägen dit grundades när ekipaget blev trea i kvalet i Madrid i höstas.
– Det känns jättebra och är jättekul, säger Irma Karlsson till SVT.

– Det var lite speciellt att gå ut först men jag brukar ha min plan klar redan när jag har gått banan. Visst hade det varit skönt att ha sett någon innan, men nu höll min plan, säger Irma Karlsson och erkände att hon varit lite nervös hela världscupsäsongen.
– Jag var lite missnöjd med min ridning när jag gick ut från banan. Men nu känns det bra.

Irma Karlsson berättade också för SVT att hon ska låta ”Ida” ta det lite lungt innan världsupfinalen i Göteborg första helgen i april.

Henrik von Eckermann var klar för finalen redan efter förra omgången i Amsterdam och blev sjua totalt. Irma Karlsson blev nia.

Referat från Europafinalen

Läs mer om Irma Karlsson

Resultat, Bordeaux

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Vi ökar!Det firar vi med endast 15:- för första månaden