Hoppning
10 november 2017 18:44

Härlig start på SM-meetinget för Niklas Arvidsson och Hasard

1,45-segerI morgon lördag börjar de riktiga klasserna vid inomhus-SM i hoppning. Niklas Arvidsson och Hasard 1245 visade att de är i fin form och klämde till med en seger i fredagens 1,45.

Härlig start på SM-meetinget för Niklas Arvidsson och Hasard
Niklas Arvidsson och Hasard 1245 tog sin andra seger i svår klass på Sundbyholm den här våren. Foto: Roland Thunholm

SM-tävlingarna har pågått vid Billdals Ridklubb sedan förra veckan. I morgon lördag rids första omgången av inomhus-SM för juniorer, unga ryttare och seniorer. I seniorernas startfält finns Niklas Arvidsson och Hasard 1245 (SWB hingst f-07 e Heartbeat-Voltaire, uppf Kristine Persson). I fredagens 1,45 visade de att de är i fin form.

Klassen reds över två faser och hade 39 startande. Mer än halva startfältet – 23 stycken – red felfritt i första fasen och fortsatte till den andra. Där blev det dock fler bommar som föll och 12 ryttare lyckades rida felfritt även i andra fasen. Niklas med snabbe Hasard red över mållinjen på 29,24 sekunder och tog därmed hem segern före Magnus Jacobson Chewie.

Segern gav Niklas 5000 kronor i prispengar.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden