Hoppning
7 november 2017 15:43

SM fortsätter med rekordstort startfält

Inomhus-SMAndra SM-veckan för Billdals Ridklubb innebär rekordstora startfält. Regerande mästaren, mesta mästaren och en färsk EM-medaljör är några av dem som ska slåss om seniorernas guldmedalj.

SM fortsätter med rekordstort startfält
Mesta SM-mästaren Helena Persson, EM-medaljören Douglas Lindelöw och regerande inomhusmästaren Robin Ingvarsson är några av ryttarna som rider SM i Billdal i helgen (arkivbilder). Foto: Roland Thunholm/Mikael Persson

Första SM-veckan är avklarad för Billdals Ridklubb med många lovord från både ryttare och besökare. Nu när ponnyryttarna och childrenryttarna ridit om sina medaljer är det dags för högre hinder. Denna vecka är det inomhus-SM i hoppning för seniorer, young riders och juniorer.

Startfälten är som Ridsport skrivit tidigare rekordstora. I första omgången rider 59 juniorer, 35 young riders och 63 seniorer. Detta kan jämföras med startfälten vid SM på Strömsholm då 45 juniorer, 35 young riders och endast 27 seniorer kom till start. Tävlingen fick 500 anmälda starter på 25 sekunder.

Seniorernas titelförsvarare från förra årets inomhus-SM är Robin Ingvarsson. Han finns på plats med bland annat guldhästen Hansson WL. Även Sveriges mesta SM-vinnare Helena Persson är på plats för att jaga sitt nionde SM-guld – det skulle i så fall bli det andra med Bonzai H.
”Det är klart att det vore speciellt att vinna ett SM igen, men jag tror att det blir tufft. Robin Ingvarsson och Hansson är i form”, säger Helena Persson i ett pressmeddelande från Svenska Ridsportförbundet.
”Det ska bli kul att åka till Billdal”, tillägger Helena.

På plats i Billdal kommer också nybakade EM-medaljören Douglas Lindelöw att vara. Douglas deltog Sveriges silverlag vid EM i Göteborg på Zacramento, och rider om SM-medaljerna i Billdal på Amrod.

Så här gick det vid inomhus-SM i hoppning på Strömsholm förra året:

Seniorer:
GULD: Robin IngvarssonHansson WL
SILVER: Karin MartinsenQuantos
BRONS: Jörgen LarssonAgathon S 1356

Young Riders:
GULD: Antonia Pettersson HäggströmChickflick K
SILVER: Karin MartinsenBella
BRONS: Karolina Kielbasa BorgströmCarippu

Juniorer:
GULD: Andrea FalkGamiro
SILVER: Emelie Hugoson-FeldtTornesch 1042
BRONS: Joel TorstensonFelix

Resulatet vid SM avgörs vid en sammanräkning av resultaten i omgång 1 och 2. Ekipage med lägst antal fel efter två omgångar är segrare. Antalet placerade i SM beräknas efter antal startande i omgång 1.

SM-tävlingarna har fri entré utom vid söndagens finaler.

Tidsporgram Inomhus-SM för juniorer, young riders och seniorer: 

Lördag 11 november
12.00 omgång 1, juniorer
14.30 omgång 1, young rider
16.30 omgång 1, seniorer

Söndag 12 november
11.00 final, juniorer
12.30 final, seniorer
14.00 final, young rider

Arrangörens hemsida
Start- och resultatlistor
Livesändning
Regler juniorer 
Regler young rider
Regler seniorer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden