Hoppning
30 oktober 2017 14:44

Stora startfält vid SM i Billdal

SMNu stundar två veckors SM-tävlingar i Billdal. Det är stora startfält som ska göra upp om medaljerna i sju mästerskap - här hittar du all information du behöver för att följa tävlingarna.

Stora startfält vid SM i Billdal
I somras blev Billdals Ridklubb svenska mästare vid lag-SM i hoppning. Hela gänget rider nu inomhus-SM på hemmaplan, och lagledaren Carina Olofsson är tävlingsledare för mästerskapen. Foto: Roland Thunholm

Inomhus-SM i hoppning står för dörren. Under två veckor ska sju svenska mästare i hoppning koras – från B-ponny till seniorer.
”Det är helt fantastiskt att vi får arrangera SM två helger på raken här i Billdal”, säger tävlingsledaren Carina Olofsson i ett pressmeddelande.

Tävlingarna inleds med ponnyerna och de yngsta ryttarna. SM i ponnyernas kategori B, C och D samt RM för childrenryttare avgörs 3-4 november. Det är stora startfält: 39 B-ponnyer, 50 C-ponnyer, 47 D-ponnyer och 34 childrenryttare.

Billdals Ridklubb är den näst största ridklubben i Göteborg med 850 medlemmar, och sett till antalet tävlande ryttare är Billdals Ridklubb en av de stora svenska klubbarna då 170 av medlemmarna har tävlingslicens. Fyra av dem är Thea Gånehed, Ebba Danielsson, Ida Selin och Fanny Kullmyr – regerande svenska mästare i ponnyernas laghoppning, och alla är på plats vid detta inomhus-SM på hemmaplan.

I ponnyernas startfält finns även meriterade EM-ryttarna Filippa Hellström och Cora Sidney Hirn som är redo att fightas om guldmedaljerna.

Nästa vecka drar inomhus-SM för seniorer, young riders och seniorer i gång. Det är rekordstora startfält med 175 starter bara i SM-klasserna. Även här finns det EM-ryttare i startfältet genom Douglas Lindelöw och Helena Persson.
”Tävlingen är otroligt populär – 500 anmälda starter på 25 sekunder är nog rekord”, säger Carina Olofsson.

I skrivande stund är följande antal anmälda till nästa veckas SM-klasser: Juniorer 59 stycken, young riders 36 stycken och seniorer 62 stycken. Detta kan jämföras med startfälten vid SM på Strömsholm då 45 juniorer, 35 young riders och endast 27 seniorer kom till start.

Resulatet vid SM och RM avgörs vid en sammanräkning av resultaten i omgång 1 och 2. Ekipage med lägst antal fel efter två omgångar är segrare. Antalet placerade i SM beräknas efter antal startande i omgång 1.

Tidsprogram Inomhus-SM för ponny och children (fri entré):

Fredag 3 november
9.00 SM omgång 1, kategori B
Ca 11.00 SM omgång 1, kategori C
Ca 13.00 SM omgång 1, kategori D
Ca 15.00, RM omgång 1, children

Lördag 4 november
Ryttarna som inte går till final rider tröstklasser på förmiddagen
Ca 12. 00 startar SM- och RM-finalerna i ordningen kategori B, C, D och children. Fasta tider presenteras senare.

Tidsporgram Inomhus-SM för juniorer, young riders och seniorer (entrébiljett behövs till söndagens finaler, i övrigt fri entré):

Lördag 11 november
Ca 12.00 omgång 1, juniorer
Ca 15.00 omgång 1, young rider
Ca 16.45 omgång 1, seniorer

Söndag 12 november
Ca 12.00 final, juniorer
Ca 14.00 final, seniorer
Ca 16.00 final, young rider

Arrangörens hemsida
Start- och resultatlistor ponny och children
Livesändning ponny och children
Livesändning juniorer, young rider och seniorer
Regler ponny
Regler children
Regler juniorer 
Regler young rider
Regler seniorer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden