Sverige
23 augusti 2021 16:41

Häst avlivad efter att ha fastnat i dyn

OlyckshändelseRäddningstjänsten fick på söndagskvällen rycka ut för att hjälpa fjordingen Penny som gått ner sig i ett område med sank mark. Efter flera timmars arbete lyckades de få upp stoet, som var svårt medtagen av händelsen.

Häst avlivad efter att ha fastnat i dyn
Hästen gick ner sig i dyn och kunde till slut få hjälp upp av räddningstjänsten. Men stoet var för medtaget och avlivades under natten. Foto: iStock

Maria Stigsson, ridskolechef på Vissmålens Ridklubb utanför Jönköping, berättar om Penny, en populär ridskolehäst som funnits i verksamheten i många år. När stoet blev småhalt förra året bestämdes det att Penny skulle pensioneras och hon flyttade då tillbaka till sin ägare, som ägt henne sedan hon var föl.

Penny
Fjordingen Penny fick avlivas efter att ha gått ner sig i dyn. Foto: Vissmålens Ridklubb

Olyckan var framme på söndagskvällen, när Penny hittades i en del av hagen där det tidigare inte varit några problem med sank mark. Stoet hade gått ner sig i dyn och räddningstjänsten kontaktades för att få hjälp med att få upp henne. Även veterinär kom till platsen och gav dropp och smärtstillande, men trots hjälpen så orkade inte Penny ta sig upp på benen igen efter att hon fått fast mark under hovarna. Därför togs beslutet att låta stoet somna in.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden