Fälttävlan
16 juli 2023 08:55

Häst avlivad efter skada i Nations Cup-terrängen

InternationelltLördagens terrängprov under det pågående Nations Cup-meetinget i franska Jardy fick ett tragiskt efterspel då en av de deltagande hästarna skadades riktigt illa.

Häst avlivad efter skada i Nations Cup-terrängen
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

Det var stoet Valentine FRH (HANN f 2007 e Valentino 240-Venus, uppf M Paulus, äg Heike Kikuth), riden av Nadine Marzahl i det tyska laget, som skadades.

Det tyska ridsportförbundet berättar i ett pressmeddelande att stoet avlivades efter att ha avbrutit sin runda mellan två hinder i den fyrstjärniga terrängen ungefär tre fjärdedelar in i banan. Veterinärer på plats undersökte stoet och konstaterade att hon hade fått en oläkbar fraktur.

”Jag kan fortfarande inte förstå det, jag är så oerhört ledsen. Det här är det värsta som kan hända en ryttare. Valentine var min hjärtehäst och vi hade mer tillsammans än sporten,” säger Nadine Marzahl i pressmeddelandet.

Ekipaget har tävlat ihop sedan 2012 och bland annat blivit tvåa i Bundeschampionat, gjort två UVM och slutade nyligen fyra i tyska mästerskapet.

Nations Cup-meetinget avslutas med banhoppning i dag, söndag, och Sverige ligger sexa inför avslutningen.

Resultat, Nations Cup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden