Fälttävlan
24 juni 16:36
Ridsportplus

Svenska laget borta ur Nations Cup efter två ryttarfall

InternationelltTvå av fyra lagryttare i Sveriges trupp trillade av i lördagens fyrstjärniga Nations Cup-terräng som bjöd på stora omkastningar i resultatlistan. "Nu laddar vi om för morgondagens hoppning," säger en av svenskarna som är kvar i tävlingen.

Svenska laget borta ur Nations Cup efter två ryttarfall
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: IStock/Ellende

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det blev en händelserik terrängdag i polska Strzegom.

Lina Forsberg och Kaizen, som låg bäst till efter dressyren i det svenska laget, uteslöts efter att ryttaren trillade vid hinder 13, ett vattenhinder. Detta efter att hennes häst halkade på plan mark efter att ha klarat själva hindret.

Både häst och ryttare ska må okej.

För Aria Ramkali och Flanders tog terrängen slut ännu tidigare då Aria Ramkali trillade av på hinder 6 när det blev en utspringning. Även här ska både häst och ryttare vara ok enligt de första uppgifterna. Senare på lördagens kväll kom dock uppgifter att hon var på sjukhus i Polen.

”Lite långsamma”

Pontus Hugosson red Zin Fire utan fel på hinder runt den fyrstjärniga terrängen, men drog på sig drygt 27 straff för tiden.
– Vår dressyr lämnade en del att önska. Vår terräng var jättebra mycket tack av Zin Fire då jag inte kände mig hundra procent själv. Så vi blev lite långsamma. Men nu laddar vi om för morgondagens hoppning, berättar Pontus Hugosson som med sina totalt 73,9 straff ligger 29:a individuellt.

Svenska lagets sista ekipage Frida Andersén/Stonehavens Baby Blue såg ut att klara flera av banans svårigheter enkelt, och gick till slut i mål med drygt 9 straff för tiden. Ekipaget har nu 45,2 straff och ligger på plats 13 individuellt.

Ny ledare

I lagtävlingen är Sverige sjua men kommer ha svårt att avancera med bara två ekipage kvar i laget. Tyskland rasade också från den ledning de hade efter dressyren då två ekipage i landets tremannalag uteslöts i terrängen. Ny ledare i Nations Cup är Nederländerna.

Terrängen var utslagsgivande och av de totalt 53 ekipage som startade återstår 38.

Fälttävlans Nations Cup avslutas med hästbesiktning och banhoppning i morgon, söndag.
Resultat, Nations Cup
Resultat, individuellt
Livesändning
Allt om fälttävlans Nations Cup hos Internationella Ridsportförbundet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden