Fälttävlan
1 maj 08:42

Flera svenska fälttävlansplaceringar

InternationelltFlera svenska ryttare har plockat internationella placeringar i fälttävlan under helgen. "Man blir ju aldrig fullärd och det är det som sporrar mig, det är resan med hästarna som motiverar," säger fälttävlansveteranen Anna Nilsson efter sin andraplats i CCI3*L.

Flera svenska fälttävlansplaceringar
Anna Nilsson med nyblivna mamman Candy Girl, på väg mot sitt andra SM-guld 2021. Nu är den rutinerade ryttaren på gång internationellt med en 9-åring. Foto: Roland Thunholm

Det var i polska Sopot som Anna Nilsson debuterade sin egen Crottys Rock (ISH val f 2014 e Edmond Crotty) i CCI3*L. Det slutade med en andraplats.

– Väldigt roligt, det är en av de svåraste hästarna jag har haft. Han är ju relativt orutinerad och jag är väldigt nöjd med honom. Dressyren kunde kanske varit lite bättre men terrängen var fantastiskt fin och han gjorde det väldigt enkelt. Nedslaget idag tar jag på mig och han känns också väldigt fräsch vilket också är viktigt och inget att ta för givet, säger den 60-åriga ryttaren till Svenska Ridsportförbundet.

Hon red sitt första mästerskap på ponny för snart 50 år sedan och har gjort flera mästerskap, men motivationen finns kvar.
– Så länge jag har hälsan och tycker det är roligt så fortsätter jag. Man blir ju aldrig fullärd och det är det som sporrar mig, det är resan med hästarna som motiverar

Ungerns Noemi Viola Doerfer vann klassen. Det blev svenskt i prislistan även i meetingets korta trestjärniga klass, CCI3*S, genom Aria Ramkali/Flanders som slutade fyra.

Resultat, Sopot

I tyska Westergellersen tog nyblivna mamman Louise Romeike en sjundeplats i CCI2*S med Caspian, valacken som utsågs till morgondagens häst på Ryttargalan i höstas. Klassen hade 37 startande och det svenska ekipaget slutade på 34,6 straff, detta efter att ha lagt till drygt 5 straff för tiden till sitt dressyrresultat.

Resultat, Westergellersen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden