Fälttävlan
1 maj 2023 09:47
Ridsportplus

EM-medaljör tillbaka efter graviditet: ”Känns bra i kroppen”

InternationelltTolv veckor efter att dottern Stella föddes är Louise Romeike tillbaka i den internationella hetluften. "Vi tar det tävling för tävling," säger fälttävlansryttaren om säsongen 2023. Hon berättar också att hennes mästerskapsmedaljör Waikiki är dräktig med en riktig stjärna.

EM-medaljör tillbaka efter graviditet: ”Känns bra i kroppen”
Louise Romeike och Caspian. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Det var i tyska Westergellersen som nyblivna mamman Louise Romeike tog en sjundeplats i CCI2*S med Caspian 15 (ZfDP val f 2014 e LB Crumble-Heraldik xx, uppf Hans Beil, äg Claas Hermann Romeike) tolv veckor efter att ha blivit mamma.

  Vi tar det tävling för tävling för att se var jag och hästarna står.

  Louise Romeike.

  Det var första fälttävlan för den tysklandsbaserade flerfaldiga EM-medaljören efter att dottern Stella föddes för ganska precis tolv veckor sedan.

  – Jag känner mig bra i kroppen. Det är så klart inte som innan ännu, men ju mer jag rider desto bättre kommer kroppen i form, säger ryttaren som fyller 33 under året.

  Vilde Caspian

  Även Caspian, den känslige valacken utsågs till morgondagens häst på Ryttargalan i höstas, uppskattade att vara tillbaka i den internationella hetluften.
  – Han var lite vild, men det är han alltid. Jag tycker ändå att det känns att han har blivit ett år äldre, fortsätter Louise Romeike.

  Efter att ha varit given i det svenska landslaget under lång tid finns hon när denna artikel skrivs inte med i svenska truppen 2023. Hennes 18-åriga mästerskapshäst Waikiki som höjdes till skyarna av den svenske förbundskaptenen Fredrik Bergendorff i samband med lagbronset på EM i tyska Luhmühlen 2019 och var bästa svenska häst vid VM 2018, har gått i pension.

  ”Hon är pigg och fräsch och så. Men när jag började matcha henne mot VM förra året kändes det som att lite av hennes driv var borta och då tyckte jag det var dags att pensionera henne”, sa Louise Romeike i samband med pensioneringen.

  Dräktig med Casall

  Nyligen seminerades Waikiki med världsstjärnan Casall.

  – Hon tog sig direkt, berättar Louise Romeike om stoet som fick ett föl som ung.

  Planerna framåt för året är inte huggna i sten. Louise Romeike vill hinna njuta av sin lilla Stella, som var med på tävlingarna i helgen tillsammans med sin farmor.
  – Det gick jättebra, och denna veckan åker vi till Sopot.

  Hur tänker du kring årets EM?
  – Vi får se. Vi tar det tävling för tävling för att se var jag och hästarna står. Ingen stress…

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden