Fälttävlan
31 augusti 2019 20:22

Kapten Bergendorffs hyllning till svenska ryttaren: ”Går inte att rida bättre”

EM i fälttävlanSveriges förbundskapten Fredrik Bergendorff var nöjd med de svenska ryttarnas prestationer i lördagens EM-terräng. Och det var en ryttare som fick extra beröm efter målgång. "Det är bara en tidsfråga innan hon vinner något riktigt stort," säger han.

Kapten Bergendorffs hyllning till svenska ryttaren: ”Går inte att rida bättre”
Louise Romeike satte en dubbelnolla i den fyrstjärniga EM-terrängen. Foto: www.eventingphoto.com

29-åriga Louise Romeike har redan hunnit med att vara med i den svenska landslagstruppen ett tag.

Jag är så imponerad av att de har kunnat hålla planen. Fredrik Bergendorff om svenska fälttävlanslaget.

Hon ingick i det svenska silverlaget på EM i polska Strzegom 2017, var med och kvalade Sverige till OS på EM i Blair 2015 och blev bästa svensk med en 29:e plats på VM i Tryon förra året.

På EM i Luhmühlen klättrade den Tysklandsbaserade ryttaren från 24:e plats efter dressyren till en 14:e plats inför hoppningen efter en dubbelnolla i terrängen med Waikiki (HOLST sto f 2006 e Quinar-San Patrignano Cassini, uppf Hans Thomsen, äg Louise Svensson Jähde och Hans Thomsen)
– Det går inte att rida bättre än vad hon gjorde i terrängen, säger Sveriges förbundskapten Fredrik Bergendorff.

”Fantastisk häst”

– Waikiki är en fantastisk häst. Hon kan bli lite på tårna i dressyren. Vi trodde det hade vänt men Louise klarade inte riktigt av att hålla henne lugn här. Men emellanåt får hon otroligt bra poäng.
– Det är bara en tidsfråga innan Louise vinner något riktigt stort, fortsätter förbundskaptenen som medvetetet har arbetat med att få de svenska ryttarna snabbare i terrängen.

– Jag tycker att de bästa svenska ryttarna var bra terrängryttare redan när jag började jobba med dem för ett par år sedan. Men de behövde få större självförtroende och rida snabbare men ändå säkert i terrängen. Och nu börjar det komma, säger Fredrik Bergendorff.

Bergendorffmg_7759
Sveriges förbundskapten Fredrik Bergendorff var mer än nöjd med de svenska insatserna i lördagens EM-terräng. Foto: Annelie Frank

Han är riktigt nöjd med hela den svenska truppens insats och nu är OS i Tokyo inom räckhåll.
–  Jag är så imponerad av att de har kunnat hålla planen som vi har gjort inför terrängen och att de har trott på det vi har gjort.

I morgon, söndag, avslutas mästerskapet med banhoppning.
– Jag vill ha fyra felfria rundor. Jag vet vad ryttarna kan och de kommer göra bra ifrån sig. Det är ingen av dem som hoppar dåligt.

Arrangörens hemsida

Start- och resultatlistor

FEI:s sändningar från fälttävlans-EM

SVT:s sändningar från fälttävlans-EM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden