Fälttävlan
26 maj 2019 19:30

Sverige nära seger: ”Kan inte begära mer”

InternationelltDet svenska laget i årspremiären av Nations Cup i brittiska Houghton Hall imponerade med en andraplats och tre svenskar bland topp-10. "Alla svenska ekipage höll nivån på ett mycket bra sätt," säger Fredrik Bergendorff, förbundskapten för svenska laget.

Sverige nära seger: ”Kan inte begära mer”
Förbundskapten Fredrik Bergendorff är mer än nöjd med svenska lagets insats i Nations Cup. Det blev en andraplats för laget och en andraplats individuellt för Louise Romeike och Waikiki, till höger i bild. Arkivbild: Roland Thunholm

I det svenska laget fanns Ludwig Svennerstål med Stinger, Jonna Britse med Quatrino, Louise Romeike med Waikiki och Malin Josefsson med Allan V.

Alla tre red oerhört bra och rutinerat, framförallt visade de att devklarar att ta pressen som det innebär att rida i lag. Fredrik Bergendorff.

De visade att de ville vara med och kämpa om segern i årspremiären redan från början. Till slut var det bara Tyskland som presterade bättre.

Tyskarna vann med ynka 0,6 straff tillgodo på Sverige efter fyra dagars tävlande.
– Det är klart att det hade varit roligt att slå Tyskland. Jag har hört tyska nationalsången så många gånger nu, säger Fredrik Bergendorff.

”Stark insats”

– Men hela svenska laget gör en stark insats. Jag kan inte begära mer, fortsätter han.

Alla svenska ekipage var felfria i hoppningen och felfria på hinder i den fyrstjärniga terrängen där Stinger och Waikiki glänste lite extra.
– Ja, ”Ludde” och Stinger känner varandra bra, säger Fredrik Bergendorff.

Allra bäst gick det för Louise Romeike som slutade tvåa med Waikiki (HOLST sto f 2006 e Quinar-San Patrignano Cassini, uppf Hans Thomsen, äg Louise Svensson Jähde och Hans Thomsen). Ludwig Svennerstål slutade femma och Malin Josefsson tia.
– Alla tre red oerhört bra och rutinerat, framförallt visade de att de klarar att ta pressen som det innebär att rida i lag, säger Fredrik Bergendorff.
– De höll nivån på ett mycket bra sätt.

Starkt av Britse

Jonna Britse med Quatrino var den minst rutinerade i svenska laget.
– Hon gjorde en jätteinsats. Kul för henne att få komma in och känna på det här, säger Fredrik Bergendorff.

Det är vinterträningen som ger resultat nu. Ett av målen har varit att landslagsekipagen aldrig ska göra under 70 procent i dressyren – där var svenskarna nästan nu.

”Balans mot EM”

Nations Cup kan vara ett sätt att skaffa biljett till OS i Tokyo.
– Vi satsar mycket på Nations Cup i år, det är också ett sätt för de yngre att få komma in i laget. Samtidigt är det en balans mot EM och det stora målet Tokyo. Det är ett otroligt pussel att välja rätt.

Se terrängen i efterhand via webb-tv nedan.

Läs mer om årets Nations Cup där en OS-plats står på spel.

Resultat

Individuella resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden