Fälttävlan
2 december 2022 17:10
Ridsportplus

Om prisade framtidshoppet: ”Största utmaningen var att ha honom kvar i hagen”

Prisad hästEn komplett häst med allt som krävs i dagens fälttävlan. Det var en del av motiveringen när Caspian 15 fick utmärkelsen Morgondagens häst på Ryttargalan. "Han har varit fantastisk i varje start i år," säger 8-åringens ryttare Louise Romeike.

Om prisade framtidshoppet: ”Största utmaningen var att ha honom kvar i hagen”
Louise Romeike och Caspian. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

En komplett häst med allt som krävs i dagens fälttävlan. Poängplockare på dressyrbanan och ett atletiskt kraftpaket i terrängen med rätt nerv och hoppteknik. Inget verkar svårt för denna dynamiska häst som älskar sitt jobb och redan levererat jämna och höga resultat på trestjärnig nivå. Så löd motiveringen när fälttävlanshästen Caspian 15 (ZfDP val f 2014 e LB Crumble-Heraldik xx, uppf Hans Beil, äg Claas Hermann Romeike) belönades med utmärkelsen Morgondagens häst på Ryttargalan för en dryg vecka sedan.

När det gäller Paris får vi se vad han säger nästa år, och även året därpå så klart. Louise Romeike.

Han har bott hos tysklandsbaserade svenska landslagsryttaren Louise Romeike och hennes man sedan han var tre år.

– Min man såg honom på en film. Han stod i grannbyn och var till salu. I början var största utmaningen att ha kvar honom i hagen. Vi har gärna våra yngre hästar på lösdrift, men han hoppade ständigt ut ur hagen, oavsett vilken hage han stod i. Han fick då med sig kompisarna runt på turer i grannskapet, minns Louise Romeike.

Vunnit trestjärnigt

Nu har skimmelvalacken vuxit till sig, och det med besked. Förra året, när han var sju, började han gå 100-klasser. I år har han vunnit lång trestjärnig klass, CCI3*L. Det var i polska Strzegom i somras.
– Det är vår största framgång hittills. Detta året har han varit fantastisk i varenda start, säger Louise Romeike om hästen som också har varit placerad i tre korta trestjärniga tävlingar under 2022.

– Han är väldigt känslig och vi har tagit oss mycket tid med honom, fortsätter fälttävlansryttaren som drar lite på svaret när det gäller en satsning mot OS i Paris 2024 med valacken.

Tar tid på sig

– Vi tar all tid på oss som han behöver. I år mognade han verkligen till och skötte sig superbra När det gäller Paris får vi se vad han säger nästa år, och även året därpå så klart.

Här kan du läsa om fälttävlanshästar som har fått utmärkelsen Morgondagens häst tidigare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden