Sverige
23 februari 2019 16:30

Häst avlivad efter smitningsolycka

BrottEfter ha kört på ett ekipage utanför Borlänge sprang bilföraren till skogs. Hästen skadades så allvarligt att den fick avlivas.

Häst avlivad efter smitningsolycka
En polis hjälpte till att lugna ponnyn. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Bildfokus/Istock

Flera lokala medier berättar om olyckan där en häst med vagn blev påkörd av en personbil på länsväg 640 öster om Tuna-Hästberg utanför Borlänge. Hästen skadades så illa att den fick avlivas direkt på plats och kusken fördes till sjukhus.

Personen som körde på ekipaget smet från platsen genom att springa ut i den angränsande skogen. Han, och ytterligare en person som fanns med i bilen, kunde dock hittas med hjälp av polishundar.

Föraren är en äldre man som nu misstänks för smitning, drograttfylleri och ringa narkotikabrott, då han hade en mindre mängd narkotika på sig när han greps. Mannen ska också sakna körkort och vara misstänkt för liknande brott tidigare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden