Sverige
9 december 2018 09:55

Polis som hittade häst efter dödsolyckan berättar

Olyckan på E45I sociala medier berättar den polis som tillsammans med sin hund hittade en av hästarna efter dödsolyckan på E45 om händelsen. Gensvaret är stort och kommentarerna med tacksamma ord är många.

Polis som hittade häst efter dödsolyckan berättar
En av Polisens anställda berättar om händelserna i torsdags. Foto: Bildfokus/Istock

Hundföraren Anne berättar via Polisen Jämtlands Facebook den gripande historien om när hon fann hästen som försvann i samband med olyckan i torsdags. Olyckan kostade en annan häst livet och två personer omkom. För den häst som Anne och hennes hund fann i skogen och för den hästens ägare blev slutet ett annat:

Jag letar en häst. Död, skadad eller oskadd vet jag inte. (…)  Plötsligt slår pannlampan mot två reflekterande ögon. Jag pratar lugnande och kommer fram till dig. Du är som genom ett mirakel oskadd. Svetten dryper och du skakar. Jag tar fram min kniv och skär loss skaklarna som jagat dig genom skogen”.  Så står det i Annes inlägg, som du kan läsa i sin helhet nedan.

Inlägget har på söndagsmorgonen delats nära 1 500 gånger och fått ännu mer kommentarer med hjärtan, tacksamma ord och hyllningar till det viktiga arbetet.

(Länk här till inlägget om det inte visas nedan.)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden