Fälttävlan
28 oktober 2017 21:44

Häst död efter skada i terrängen

PauHästen Cracker Jack, riden av USA:s Boyd Martin, avlivades efter en skada han fick i den fyrstjärniga terrängen i franska Pau på lördagen.

Häst död efter skada i terrängen
Segersjö är klassisk svensk fälttävlansmark, och inför Europamästerskapen där 2021 görs nu en satsning för att förbereda svenska ekipage för deltagande. Arkivbild: Roland Thunholm

Cracker Jack (val f 2003 e Aber Jack, uppf/äg Lucy Boyton Lie) galopperade in på huvuarenan och hade bara två hinder kvar i det fyrstjärniga terrängprovet när han plötsligt blev kraftigt halt. Boyd Martin satt av direkt och hästen togs till klinik där han röntgades. Det konstaterades han hade flera frakturer i ett ben och det fanns inget annat att göra än att avliva honom.

– Jag hörde ett knakande ljud och förstod med en gång att något var väldigt illa. Jag har inte ord för hur ledsen jag är för det här, säger Boyd Martin till Horse and Hound.

Cracker Jack var en erfaren fälttävlanshäst som har gått flera fyrstjärniga tävlingar.

Arrangörens webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden