Sverige
15 januari 2020 16:37

Häst dog av svält – kvinna åtalad

DjurplågeriåtalFör drygt ett år sedan larmades länsstyrelsen om en död häst i en hage i Mölndal. När djurskyddsinspektörerna kontrollerade hagen hittade de även ett undernärt föl med en hudinfektion. Varken vatten eller foder fanns att tillgå. Nu åtalas ägaren till hästarna, en kvinna i 25-årsåldern från Göteborg, för djurplågeri.

Häst dog av svält – kvinna åtalad
Kvinnan erkänner brottet och säger i förhör att hon aldrig mer kommer att skaffa häst igen. Foto: Arkivbild

Det var i december 2018 som en kvinna larmade länsstyrelsen om en död häst i en hage i Mölndal. När djurskyddsinspektörerna besökte hagen hittade de inte bara den döda hästen – de hittade även ett undernärt hingstföl med synliga revben, som även hade drabbats av en hudinfektion. De hittade varken något vatten eller foder i närheten av hästarna, skriver Mölndals-Posten

När hästen hittades död hade ägaren, en kvinna i 25-årsåldern, inte varit i stallet på tre veckor. Hon hade bett en person att ta hand om hästarna, men inte haft någon kontakt med personen.

Kvinnan berättade senare att hon hade fått höra att hästen var död, och hon sa också att det skulle komma någon och ta hand om det undernärda fölet.

Nu åtalas kvinnan misstänkt för djurplågeri, skriver Mölndals-Posten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 112 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-